Tips om uw CV op te stellen

Een CV

Cv staat voor curriculum vitae, ofwel uw levensloop. Uw cv is bedoeld om een kort overzicht te geven op professioneel vlak over jezelf. Het is uw businesscard als werkzoeker. Afgaande van uw CV zal de recruiter bepaklen of je op gesprek mag komen of niet.

Met uw CV verkoop je als het ware jezelf, verkoopspraatjes, leugens of overdrijvingen zijn daarom niet toegestaan. Je zou tenslotte snel door de mand vallen en hierdoor je kansen op een verdere job sterk verkleinen. Uw CV moet een getrouw beeld geven van uzelf op professioneel vlak. Pas woordenschat en taalgebruik aan aan de job die u wenst. Als een mogelijke werkgever u verwelkomt en uitnodigt voor een kennismakend gesprek, moet hij ook natuurlijk de indruk hebben dat u het bent, die de CV opgesteld hebt.

Waar en wanneer gebruiken?

* Voeg uw CV toe aan elke sollicitatiebrief die u uitsuurt. Dankzij een goede CV
van je uw sollicitatiebrief korter maken.
* Gebruik een LinkIn account zodat men u ook gemakkelijk kan vinden.
* Upload uw CV op verschillende jobsites.
* Uw CV meenemen op gesprek zou niet nodig moeten zijn, omdat de werkgever deze meestal uitgeprint heeft. Toch kan het interessant zijn om vooralsnog een kopie mee te nemen.

Hoe stel je een cv op?

Op deze pagina vindt u een goede beschrijving hoe je een CV moet opstellen.
Zorg ervoor dat uw CV verzorgd, relevant en de nodige ionformatie weergeeft, zoals persoonlijke details, opleiding, ervaring, vaardigheden, etc.
En probeer uw CV beknopt te houden, ongeveer twee, maximaal drie pagina's.

Veel succes met uw zoeken naar een job!

Geen opmerkingen: