Goed/slecht nieuws

De beurzen schieten op deze maandag weer de hoogte in, met massale winsten van 15% en meer voor enkele 'goede huisvader aandelen'. Aandelen die tot voor de crisis zeer stabiel waren. Tijdens de crisis werd de beleggers angst ingeboezemd en werden de aandelen massaal gedumpt. Deze gedumpte effecten werden dan weer massaal opgekocht door investeerders en analisten die mee de angst inboezemden. Nu zijn deze aandelen plots 15% meer waard, en wie koopt de effecten nu stelselmatig terug in? Juist diezelfde goede huisvaders. Daarmee gaat het de financiële markten weer voor de wind.
Maar worden daarmee dan ook alle slechtnieuwsberichten en virtuele lijken terug in de kast gestopt? Worden daarmee ontslagen ongedaan gemaakt? Of worden er simpelweg terug meer banen vacant? Probeer maar eens een job te vinden in Nederland of België...

Worden we kunstmatig bang gemaakt zodat we allen in onze schelp kruipen, of zullen deze woelige tijden eindigen in een algehele werkloosheidsverhoging en stijging van de globale ver(w)arming?

Geen opmerkingen: