Economische crisis

Berichten als Tweehonderd jobs weg per dag in de Belgische kranten zijn vrij onrustwekkend. Zonde hoe een bankcrisis, veroorzaakt door enkele hebberige bankiers, zijn effecten al begint te tonen voor honderden, al dan niet duizenden mensen.
Waar moeten al deze mensen naartoe, nadat ze te horen kregen dat hun bedrijf sluit, saneert of uitfaseert... Het zal in ieder geval niet de zorg zijn van de ruim betaalde bankiers, die vorige bonusronde nog een Ferrari voorgeschoteld kregen, want zelfs de brandstofprijzen gaan achteruit, nu de recessie ingezet wordt.

Een goede tip voor iedereen. Als ook u zonder job komt te staan, blijf dan niet bij de pakken zitten. Probeer onmiddellijk weer aan de slag te gaan. Een job is beter dan geen job, leningen en rekeningen moeten, zelfs aan failliete banken, betaald worden.

Gelukkig zijn er nog de jobsites zoals Careerjet.nl, Careerbuilder.nl en Nationalevacaturebank.nl waar je rechtstreeks uw nieuwe kansen kan doorzoeken. Als er dagelijks 200 ontslagen vallen, kunnen deze 200 misschien vrij snel elders aan de slag. Kwestie van de werkkracht over te hevelen van waar ze teveel zouden zijn, naar waar er te weinig zijn.
Er zijn zeker nog meer openstaande vacatures, dan het aantal ontslagen tot nu toe.

Geen opmerkingen: